Nyheter från Mäklarlabbet

Smidigare prospekt för Karlsson och Uddare

Den Stockholmsbaserade mäklarkedjan Karlsson och Uddare har sällat sig till en växande skara företag i fastighetsbranschen. De har valt att göra det lite enklare för sig genom att ansluta sig till Mäklarprint Online, vårt system för produktion av trycksaker. Nu kan mäklarna på Karlsson och Uddare skapa sina prospekt, fönsterskyltar och mycket annat i marknadens mest pedagogiska och lätthanterade system för trycksaker.

Mäklarprint Online är ett verktyg som konverterar trycksaksmallar och designfiler från exempelvis Adobe Indesign till smidiga webbaserade mallar med automatisk datainhämtning från ditt mäklarsystem. All information hamnar på rätt plats oavsett om du använder Vitec, Fasad, Mspecs eller något annat av de stora mäklarsystemen. Om ni inte har har möjlighet att designa trycksakerna själva och inte vill anlita en extern byrå kan vi göra det åt er. Låter det bra? Gör som Karlson och Uddare och många andra mäklarbyråer redan gjort. Välj Mäklarprint Online du också. Kontakta oss på Mäklarlabbet så berättar vi mer.

Mäklarlabbets startup-tjänster: Stad & Land

Mäklarna på Stad & Land har tillsammans en bredd och erfarenhet som är svår att överträffa. Alla har en bakgrund hos några av Sveriges största och mest välrenommerade mäklarkedjor. Dessutom finns det få mäklare som vet mer skogsfastigheter, gårdar och jordbruk än de fyra grundarna av Stad&Land. Och det var just därför som de bestämde sig för att lämna sina respektive jobb och starta upp något helt nytt. En fristående mäklarbyrå med specialistkunskaper inom lantliga fastigheter som också förmedlar lägenheter och villor. En mäklare för all. En mäklare för både stad och land.

Vi på Mäklarlabbet är stolta över att vi fick vara med och hjälpa att Stad & Land dra igång verksamheten från scratch. Stad&Land är ytterligare ett i raden av de många mäklarkontor vi har hjälpt att göra den resan. Är du fastighetsmäklare och vill testa dina vingar i ett eget företag? Hör av oss till oss så berättar vi mer om Mäklarlabbets koncept och hur våra lösningar för nya mäklare kan hjälpa dig att nå dina mål. Det är både enklare och billigare än vad många tror! Passa gärna på att kika på webbsidan vi producerade åt Stad & Land här.

Landningssidor för byggprojekt

Att det råder bostadsbrist i Stockholm har få missat. Samtidigt byggs det så det knakar i huvudstaden. Men informationen måste också nå ut till presumtiva köpare och hyresgäster, vilket inte alltid är fallet. Det är där vi på Mäklarlabbet kommer in. Vi bygger visserligen inga bostäder. Däremot är vi riktigt bra på att hjälpa mäklare och bostadsbolag att synas bättre. Behöver ni en landningssida för ert byggprojekt? Hör av er till oss på Mäklarlabbet. En av våra paradgrenar är nämligen att bygga just landningssidor och vi gör det snabbt och kostnadseffektivt. Vi kan också hjälpa er att sätta upp och integrera lätthanterade informationsapplikationer som kundregister där ni kan lagra och behandla information om kunder och spekulanter.

Nyfiken? Kika på uvettastrada.se, en landningssida vi just lanserat åt bostadsbolagen Svenska hem i Bromma och Gecko. Landningssidan är inte bara snygg och lättnavigerad utan innehåller också kopplingar till molnbaserade dokument och kundsystem för intresseanmälningarna till lägenheter. Ett annat exempel är Alexander Whites landningssida www.florasteninge.se . Sidan är redan direktkopplad till mäklarsystemet FasAd och vi kommer att lägga till ännu fler funktioner under september månad. Vill ni ha möjlighet att göra era landningssidor på egen hand? Hör av dig så visar vi en betaversion av Mäklarlabbets nya system för landningssidor. Systemet kommer att lanseras i vinter.

Stigens mäklarbyrå redo för framtiden!

Mäklarlabbets kreativa programmeringsavdelning slår till igen.
Vi har i samarbete med den proffsiga och populära reklambyrån PCG Stockholm byggt Jan Stigens nya webbsida.
Webbsidan är del av nylanseringen av Jan Stigens mäklarbyrå som drar igång igen nu till hösten. Vi på Mäklarlabbet har fått äran att ta hand om flera viktiga komponenter i det spännande projektet att åter igen sätta Jan Stigens mäklarbyrå på kartan.

Den nya webbsidan bygger på Mäklarlabbets egna adminsystem mAdmin. Adminet är ett att de mest användarvänliga hemsidesystemen på marknaden idag. Det är busenkelt att publicera nya artiklar och uppdatera texter. Vi har helt eliminerat behovet att leta igenom snåriga admin-menyer och andra tidskrävande procedurer.
Uppdatera en text?
Som användare behöver du bara klicka på den text som ska uppdateras - sen kan du skriva om texten direkt på webbsidan.
Byta bild?
Klicka på bildrutan du vill byta och dra dit en ny bild från skrivbordet.
Svårare än så är det inte.

Nu är det dags för semestertider

Glad midsommar! Nu är det dags för sommartider här på Mäklarlabbet. Från och midsommarhelgen till och med den 14:e augusti tar vi ledigt och det kommer alltså inte vara riktigt lika lätt att få fatt i oss som vanligt. Men ingen fara på taket. Vi lägger inte ner verksamheten helt och hållet. Våra programmerare kommer att vara tillgängliga och kan lösa eventuellt tekniska problem under hela sommaren. Får du trassel med hemsidan eller mejlsystemet är det bara att slå en signal så löser vi saken.

Självklart kommer vi också fortsätta att jobba på projekt som vi åtagit oss innan sommaren och många av våra tjänster kommer faktiskt att funka precis som normalt. Tänk dock på att det kan ta lite extra tid att få svar från supporten under juli och att bilder kan levereras lite senare. Vi hoppas att ni har förståelse och önskar er alla en alldeles underbar sommar! Ses i augusti.

Somriga hälsningar
/Team Mäklarlabbet!

Svenska bostäder i Bromma första mAdmin webbsidan!

I dagarna lanserade vi Svenska Bostäder i Brommas nya webbsidas SVH.se. Förutom att Svenska städer i Bromma får en ny plattform med modern design för att visa upp sina fantastiska byggprojekt så kommer de även kunna underhålla denna plattform genom vårt nya adminsystem; mAdmin.
Vi har kollat på de admin- och backendsystem som finns idag på marknaden. Men inga av dessa uppfyller de specifika krav som våra kunder har.
De stora adminen har alla säkerhetshål som är väl kända och med den alltmer utbredda hackningen som sker idag är det inte fråga om utan när en sida som bygger på exempelvis Wordpress blir hackad.
I många CMS är dessutom redigeringsfunktionerna föråldrade. Vem vill sitta och göra sina uppdateringar på en sida där man inte har möjligt att se vad som händer utåt i realtid? Vill också understryka att exempelvios Wordpress är ett CMS som lämpar sig för bloggar och enklare, mindre informationstunga webbsidor. För många räcker funktionerna i Wordpress och dess alternativ inte till. Våra kunder vill ha snygga webbsidor som presenterar bostäder och hanterar tillhörande information på ett effektivt sätt!
Därför har vi tagit fram vårt egna system mAdmin. All känslig kod ligger väl skyddad centralt och uppdateras löpande av oss. Och när du vill editera. Gör vad som känns naturligt. Klicka bara på texten du vill redigera och skriv om den! Om du vill ändra en bild behöver du bara klicka bara på den och dra in den nya bilden på gamla bildens plats. Fotot kommer automatiskt att formateras till rätt storlek så du behöver inte tänka på något tekniskt.